De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00


Agenda De Pijp

 Alles  Voeg item toe
Geen resultaten.

 Meer te doen in De Pijp

Het Groen Gemaal wordt duurzaam, ecologisch en energiezuinig verbouwd

Nadat de buitenkant van het monumentale gemaalgebouw in het Sarphatipark in oude glorie was hersteld, werd het tijd voor de binnenzijde.

De verbouwing van het Groen Gemaal in het Sarphatipark (een project van Wijkcentrum Ceintuur) wordt door een aantal enthousiaste vrijwilligers gedaan met ondersteuning van Max Drath van ECOREACH. Het gebouw is nu van binnen ecologisch geïsoleerd met houtvezelisolatie in een leemlaag. In het volgend weekeind 8 en 9 februari gaan wij verder met leemstucen. Dit wordt ook weer gedaan in een 2de leembouw workshop door architect Max Drath in ondersteuning van de projectleider Henk Vrolijk en de vrijwilligers van het Groen Gemaal. Iedereen die een stuk mee wil stucen en kennis wil maken met het natuurlijke bouwmateriaal leem, is welkom. Meer weten?   info@ecoreach.nl 

Klik op de foto's voor uitvergroting

Het Groen Gemaal is gevestigd in het monumentale gemaal in het Sarphatipark bij de west-ingang, met een kleine werf eromheen. Het is jaren geleden door vrijwilligers van de werkgroep Natuur- en milieu De Pijp in gebruik genomen als ecologisch plantenruilcentrum. Buurtbewoners kunnen planten, stekken en zaden uit hun tuin of geveltuin komen ruilen of weggeven. Verder kunnen buurtbewoners er terecht voor hulp of advies rondom (gevel)tuin en balkon. Zij helpen tenslotte mee om de straten van De Pijp mooier te maken.

Vrijwilligers helpen mee om het Gemaal (bijna) elke middag open te kunnen stellen voor buurtbewoners. Ook gaan ze met de medewerkers op stap als bij een geveltuin bijvoorbeeld een klimplant opgebonden moet worden of gesnoeid en de bewoner dat zelf niet kan doen.

Ze reiken ook een helpende hand bij zwaar werk en stimuleren dat verwaarloosde geveltuinen (tijdelijk) geadopteerd worden door andere bewoners. Verder wordt er gewerkt in het kader van arbeidsreintegratie onder begeleiding van de projectleider Groen Gemaal. 

Openingstijden Groen Gemaal

Het Groen Gemaal is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor hulp en advies bij het geveltuinonderhoud kan telefonisch en afspraak worden gemaakt op tel. (020)664 13 50. Als het antwoordapparaat aan staat kunt u uw naam en telefoonnummer achterlaten en wordt u zo spoedig mogelijk terug gebeld. Of u kunt mailen naar  groengemaal(at)wijkcentrumdepijp.nl. Het Groen Gemaal bevindt zich in het Sarphatipark bij de ingang tegenover de Eerste Jan van der Heijdenstraat.

Deel deze pagina

De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00


Doe mee

De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00

 020 6764800
 info@wijkcentrumdepijp.nl Wijkcentrum Ceintuur
 Gerard Doustraat 133
1073 VT Amsterdam