De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00


Agenda De Pijp

 Alles  Voeg item toe
Geen resultaten.

 Meer te doen in De Pijp

24 sept: EnergieOntbijt in het Groen Gemaal - Sarphatipark

Samen met Wij krijgen Kippen organiseert het Wijkcentrum de Pijp een EnergieOntbijt op 24 september.

Vanaf 8:30uur staat het (gratis) ontbijt klaar op een speciale locatie in het Groen Gemaal in het Sarphatipark. Het EnergieOntbijt verzorgen wij maar het belangrijkste ingrediënt zijn de bezoekers met hun ideeën, vragen en ervaringen! 

Het Groen Gemaal is vorig jaar op ecologische wijze - met houtvezel, cellulose en leem - gerenoveerd en geïsoleerd. Infraroodpanelen voor de verwarming waardoor wij geen gas verbruiken. Kortom een inspirerende plek om te komen ontbijten!

Het thema van deze speciale editie is ´Duurzaamheid in de Pijp en in Zuid`. Het Wijkcentrum de Pijp laat zien hoe zij duurzaamheid in de wijk ondersteunen.

GROEN, ENERGIE EN SOCIAAL

Wat kun je verwachten?

Meerdere sprekers houden een pitch over de activiteiten van het Wijkcentrum de Pijp, het Wijksteunpunt Wonen Zuid, het Natuur en Milieuteam Zuid en ondernemerscoöperatie De Springplank. Architect en medewerker van het Wijksteunpunt Max Drath geeft uitleg over natuurlijke bouwmaterialen en hun bijzondere eigenschappen en de mogelijkheden om ermee zelf aan de slag te gaan. Het Groen Gemaal is hiervoor het voorbeeldproject.

Heeft u geen tijd om bij deze extra editie van het EnergieOntbijt langs te komen. Het Energieontbijt georganiseerd van Wij krijgen Kippen is alle 2 weken in het Kippenrondeel aan de Gaasterlandstraat.

Aanmelden is niet verplicht maar wij horen het graag als je komt i.v.m. de boodschappen voor het ontbijt. stuur een mail aan m.drath(at)wswonen.nl.

Geplaatst op: maandag 14-09-2015 19:08

Deel deze pagina

De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00


Aanbevolen

Buurttwitter

RT @mramstrdm: 🔸 Neighbourhoods and Districts 🔸 #Amsterdam has fantastic Neighbourhoods - #MuseumQuarter #Noord #DePijp 👉 https://t.co/D…


U urbanom delu grada nadje se mesta i za decije igraliste #amsterdam #depijp samo ako se hoce pic.twitter.com/B9OJ52A9vu


RT @BvdPijp: Eerst proberen iemand er blij mee te maken, anders morgenochtend bij het vuil... ❤#depijp #franshalsbuurt #deschonepijp https…Eerst proberen iemand er blij mee te maken, anders morgenochtend bij het vuil... ❤#depijp #franshalsbuurttwitter.com/i/web/status/9…


Goed geregeld, zo'n oversteekpunt #DePijp #TCSsuperheroes 👍🏼👏🏼 Ferdinand Bolstraat / Stadhouderskade pic.twitter.com/ZuXZf6wVnv


De Pijp: logo Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur
Wijkcentrum Ceintuur  ma-di-wo-do
van 11.00 tot 17.00

 020 6764800
 info@wijkcentrumdepijp.nl Wijkcentrum Ceintuur
 Gerard Doustraat 133
1073 VT Amsterdam